У Міноборони України планують додати у застосунок Резерв+ функції отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) військовозобов'язаним зі статусом «обмежено придатний».

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону Єдині новини, повідомляє Суспільне.

Відео дня

«Хочу привідкрити завісу, ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично іти до ТЦК та СП. Фактично за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в Резерв+, — розповіла вона.

За її словами, ця функція має розвантажити військкомати, а також допомогти уникнути додаткових черг.

6 червня у Міноборони повідомили, що 15% військовозобов'язаних українців вже оновили свої дані. Це 1 млн 412 тис. осіб, і більшість зробила це через застосунок Резерв+.

Читайте також:
Чи надсилатимуть повістки у Резерв+ (Фото:nta.ua) Мобілізація 2024. Чи вручають повістки на вулиці після оновлення даних у Резерв+

Оновлення даних військовозобов'язаними

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію.

У цей же день в Україні запустили додаток Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК та СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані громадяни віком 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Планується, що у Резерв+ з’являться електронний аналог військового квитка, а також послуги рекрутингу.

Інфографіка: NV Редактор: Єва Сластнова Читати далі