Народні депутати у четвер, 6 червня, подали до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує бронювання від мобілізації всіх працівників ДСНС (Державної служби з надзвичайних ситуацій). Про це йдеться у картці законопроєкту № 11323.

Ініціаторами законопроєкту є нардепи Олексій Гончаренко та Георгій Мазурашу. Документом передбачає внесення змін до закону Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Відео дня Читайте також:
Мобілізація (Фото:Олександр Завітневич/Facebook) На три місяці замість одного. Уряд продовжив автоматичну відстрочку від мобілізації для заброньованих від Мінекономіки

Гончаренко у Telegram повідомив, що, на думку авторів законопроєкту, 100% працівників ДСНС повинні отримати бронь від мобілізації.

«Вимоги чіткі. Наші рятувальники, які щодня та щоночі рятують українців та розбирають завали після атак росіян, повинні мати бронь від мобілізації.Наш тил повинен бути захищеним. Зараз це дуже важливо», — написав він.

Мазурашу на своїй сторінці у Facebook написав, що разом з Гончаренком пропонує перенести працівників ДСНС з розділу про бронювання до категорій громадян, які не підлягають призову під час мобілізації.

Бронювання працівників ДСНС

5 червня Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка передбачає бронювання від мобілізації, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50%.

4 червня народний депутат Федір Веніславський заявив, що наразі розмов про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників у парламенті немає. За його словами, якщо такі ідеї пропонуватимуть, це питання винесуть на Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

3 червня петиція до Кабінету міністрів із закликом забронювати від мобілізації увесь особовий склад пожежної охорони та служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Авторка петиції зазначила, що на цей час бронь із частини працівників цивільного захисту знята. У петиції йшлося, що працівники ДСНС здійснюють важливу місію в тилу, захищаючи українців від вогню та інших надзвичайних ситуацій, тому мають бути заброньовані.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі