Глава Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що країна заслуговує на Нобелівську премію миру за допомогу, яку надала українцям після повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році.

Про це він сказав на пресконференції у Познані у середу, 15 травня, повідомляє RMF24.

«Це було щось надзвичайне в історії та історії людства… Гуманітарна допомога буде продовжуватися — є фонди, громадські організації, дуже гарна діяльність багатьох людей доброї волі, за що я вдячний», — сказав Косіняк-Камиш.

Відео дня

Як додав міністр, Польща далі допомагатиме Україні. За його словами, чим більше перемог буде в України, тим безпечнішою буде Польща.

«Наш прагматичний підхід — це захист Польщі, це посилення східного флангу НАТО… Це є елементом нашої стратегії безпеки», — додав він.

25 квітня глава МЗС країни Радослав Сікорський повідомляв, що за два роки повномасштабної війни країни-агресора РФ Польща передала Україні 44 пакети допомоги на загальну суму майже $9 млрд. Також він додав, що Польща приєдналася до декларації країн G7, які зобов’язалися надавати тривалу підтримку Україні.

Раніше RMF 24 публікувало результати опитування, які свідчать про те, що 46% поляків вважають ймовірним, що війна Росії проти України розшириться та перекинеться на Польщу.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі