У польському виданні РАР у п’ятницю, 31 травня, двічі опублікували новину про «часткову мобілізацію для відправлення військ в України». Видання та влада Польщі заявили, що це була російська кібератака. Про це повідомило PAP.

Як зазначає видання, 31 травня на сайті двічі опублікували інформацію із таким заголовком: Прем'єр-міністр Дональд Туск: 1 липня 2024 року в Польщі розпочнеться часткова мобілізація.

Відео дня

У повідомленні йшлося зокрема, що «часткову мобілізацію у Польщі» почнуть нібито з 1 липня 2024 року. Також там стверджували, що мобілізують 200 тисяч польських громадян, як колишніх військових, так і звичайних цивільних осіб. Шахраї також повідомили, що нібито всі мобілізовані «будуть відправлені в Україну».

Читайте також:
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після зустрічі з прем'єр-міністркою Італії Джорджією Мелоні в Римі, Італія, 8 травня 2024 року (Фото:REUTERS/Remo Casilli) «Можемо відповісти в інших сферах». Серйозна кібератака на країну НАТО може активувати статтю 5 — Столтенберг

Видання PAP наразі з’ясовує обставини цього інциденту. Віцепрем'єр-міністр, міністр цифровізації у Польщі Кшиштоф Ґавковський заявив, що влада також розпочала термінове з’ясування обставин.

«Інформація PAP про часткову мобілізацію не відповідає дійсності. Все вказує на кібератаку та сплановану дезінформацію. Я буду інформувати вас про подальші результат», — написав він.

Ґавковський додав, що наразі факти вказують на те, що це була кібератака з російської сторони.

«Мета — дезінформація перед виборами та паралізувати громадськість», — зазначив польський посадовець.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі