Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час візиту до Вашингтона заявив, що його країна хоче «найкращих відносин зі США, незалежно від того, хто перебуває при владі», пише PAP у неділю, 5 травня.

Таку заяву Сікорський зробив після зустрічі з ексрадником віцепрезидента Майка Пенса з питань національної безпеки генералом Кітом Келлоггом. Він вважається одним із найближчих зовнішньополітичних радників Дональда Трампа.

Відео дня

«Ми не будемо повторювати помилки наших попередників, поставивши всі наші фішки на один колір», — заявив Сікорський.

Читайте також: Костянтин Єлісєєв Костянтин Єлісєєв Схвалення пакету допомоги США для України. Що вплинуло на позицію Трампа

28 квітня Сікорський заявив, що позиція експрезидента США і кандидата від республіканців на виборах цього року Дональда Трампа щодо війни в Україні може бути не настільки проросійською, як про це думають. Він нагадав, що Трамп надіслав Україні протитанкові ракети «до війни, коли інші цього не робили».

У листопаді 2024 року у США відбудуться президентські вибори. 19 березня Джо Байден і Дональд Трамп перемогли на первинних виборах у своїх партіях ще в кількох штатах. Найімовірніше, вони знову протистоятимуть один одному в листопаді.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі