Станом на четвер, 6 червня, 15% військовозобовʼязаних українців оновили свої дані у додатку Резерв+, ТЦК та СП і ЦНАП. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, наразі у застосунку Резерв+ оновили свої дані 1 млн 412 тис. військовозобовʼязаних.

«Ці люди віддали перевагу цифровому сервісу, новому застосунку. Завантажили його значно більше людей. Ми очікуємо, що вони скористаються цим застосунком, але, можливо, трохи пізніше», — відповів речник.

Відео дня

Він зазначив, що на початку роботи у застосунку були певні технічні проблеми, проте зараз процедура оновлення даних триває кілька хвилин.

Читайте також:
Застосунок Резерв+ (Фото:nta.ua) Наразі немає підстав продовжувати термін оновлення даних для військовозобов'язаних — Міноборони

«На цей момент близько 15% уточнили свої дані через додаток, в ТЦК чи ЦНАП. Є ще можливість у великої кількості людей продовжувати уточнювати свої дані і виконати норму закону», — сказав Лазуткін.

Наразі оновили свої дані більше 18 тисяч українців, які знаходяться за кордоном. Переважно це українці, які мешкають у Польщі, Чехії, Німеччині, Канаді, США, зауважив речник.

Оновлення даних військовозобов'язаними

2 червня речник Міноборони Дмитро Лазуткін повідомив, що станом на той час військово-облікові дані оновили близько 1,5 мільйона військовозобов'язаних українців, найбільше з них — через застосунок Резерв+.

24 травня заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомила, що понад мільйон військовозобов'язаних українців оновили свої дані онлайн через мобільний застосунок Резерв+. Крім того, на той момент 40865 українців оновили свої дані через ЦНАП, а 21735 громадян — через ТЦК.

Читайте також: Нові правила мобілізації. Кого і за що оголошують в розшук на вимогу ТЦК

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію.

Інфографіка: NV

Того ж дня в Україні запустили додаток Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК та СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані громадяни віком 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі