Більшість дронів, які використовують українські військові, розробляються в Україні. Переважно це приватний бізнес, заявив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков у програмі Small Talk.

«Майже 100% всіх виробів розробляється в Україні. В цьому секторі якраз велику частину займає приватний бізнес, і це добре, тому що це теж про економіку», — сказав він.

Відео дня

За словами Кліменкова, нещодавно агенція оборонних закупівель вперше оголосила торги в закритому режимі через Prozorro на закупівлю 20 000 дронів для ЗСУ. Орієнтовна вартість цих дронів складає близько 3 млрд гривень. Наразі вже законтрактовано близько 7 тисяч дронів.

Читайте також:
РЛС Воронеж М (Фото:Російські джерела) «Їм поставили синець під оком». Як ГУР могло дістати російську РЛС на рекордній відстані 1800 км і навіщо — авіаексперт

«Ми отримали хороші результати, як по продукту, так і по ціні. Вже пройшли торги, тому перевірку та кваліфікацію проходять ще 7 тисяч „пташок“. Понад 1 млрд гривень цього бюджету вже використані», — відповів заступник міністра оборони.

У вересні 2023 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповідав, що у 2023-му виробництво українських дронів зросло більш ніж у 100 разів порівняно з минулим роком.

У грудні міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розповів, що Україна виробляє «абсолютну більшість» дронів, які використовуються на фронті — від найменших і найдешевших FPV-дронів до далекобійних аналогів шахедів.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі