Закупівельне агентство Міністерства оборони Державний оператор тилу уклало договори на закупівлю жіночих літніх польових костюмів на суму майже 130 мільйонів гривень, що становить 100% від потреби.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

У повідомленні йдеться, що угода покриває потребу до кінця 2024 року. Понад 90% костюмів уже доставлено в різні військові частини.

Відео дня

«Попри повномасштабну війну Міноборони працює над забезпеченням питання рівності між нашими захисниками та захисницями. Закупівля жіночої військової форми — важливий крок. Ці закупівлі — це про повагу до рівності та справедливості в лавах ЗСУ», — заявив заступник міністра оборони України Дмитро Клименков.

Читайте також: Мобілізація жінок в Україні. Хто з жінок має стати на військовий облік та чи будуть зміни з 18 травня

Кожен комплект складається з трьох елементів: куртки, штанів і двох нарукавних знаків із національною символікою — державним прапором. Жіночий костюм відрізняється від чоловічого за формою та складністю крою. Жіноча форма представлена в широкому діапазоні розмірів — від 40 до 64 і розрахована на зріст від 146 до 188 сантиметрів.

1 лютого українські військовослужбовці вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які були спеціально виготовлені з урахуванням жіночих антропометричних параметрів.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі