Міністерство оборони України спільно з проєктом Victory Drones запускають рекрутинг операторів БПЛА. Українці, які захочуть стати операторами БПЛА, зможуть звернутися до центрів рекрутингу української армії. Про це повідомили в Міноборони у вівторок, 4 червня.

Як зазначили в Міноборони, стати оператором може будь-яка людина віком від 18 років, навіть без досвіду. Для цього потрібно звернутися у центр рекрутингу, де допоможуть заповнити заявку. Також у Міноборони додали, що прийти можна вже з повісткою про уточнення даних.

Відео дня Читайте також:
Бійці ЗСУ (Фото:Сухопутні війська/Facebook) «Можемо воювати лазерами, але нам бракує банальної вибухівки». Інтерв'ю з Гончарем про роль технологій у ЗСУ

Представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, що спершу майбутній оператор БПЛА має пройти онлайн-курси. Якщо результат буде позитивним, то він зможе перейти на інший етап.

«Тут вона [людина] вже безпосереднього спілкується з фахівцями Victory Drones, бере на себе зобов’язання після навчання потрапити в Збройні сили і займатися, власне, своєю професійною діяльністю. Зрештою людина вчиться керувати БПЛА на полігонах та оформлюється на контракт», — сказав Бежевець.

У відомстві додають, що проєкт Victory Drones буде проводити багатоетапне безкоштовне навчання онлайн та офлайн, яке триватиме місяць. На останньому етапі кандидат буде готуватися до проходження військової служби за контрактом в обраній військовій частині. Далі його направлять для проходження базової загальновійськової підготовки.

«Підготовка не буде обмежуватися лише професійними навичками пілота основних видів БПЛА. Вона включатиме тактичну медицину, психологічну допомогу в стресових ситуаціях та саморегуляцію. Будемо обирати кращих з кращих. Кожен фахівець, який пройде навчання, служитиме саме за цим фахом», — додав керівник підготовки Victory Drones Ігор Борохович.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі