Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в інтерв'ю Radio NV підбив перші підсумки оновлення даних віськовозобов'язаними після набуття чинності законом про мобілізацію.

«Зараз (станом на 13:00 20 травня — ред.) уже майже пів мільйона українців уточнили свої дані через Резерв+. За кількісними показниками [мобільний застосунок] перевищив ту кількість людей, які оновлювали свої дані в ТЦК СП і ЦНАП. Там приблизно рівна кількість — близько чотирьох-п'яти тисяч людей», — розповів Лазуткін в ефірі Radio NV.

Відео дня https://www.youtube.com/watch?v=UjRTauCEToM&t=2s

Речник Міноборони зазначив, що багато українських військових, які вже служать, вирішили, що їм теж потрібно встановити додаток Резерв+ та закликав військових «не експериментували, бо вони перевантажують систему».

Закон про мобілізацію

Читайте також:
Усі повнолітні чоловіки віком до 60 років мають оновити свої військово-облікові дані (Фото:REUTERS/Alina Smutko) Закон про мобілізацію набув чинності: усе про нові обов’язки, дедлайни, зміни та покарання за ухилення

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Він передбачає необхідність оновлення військово-облікових даних для чоловіків 18−60 років протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних, які оновили свої дані, вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Оновити свої дані можна в електронному кабінеті, у мобільному застосунку Резерв+, безпосередньо в ТЦК і СП, а також у ЦНАПі.

Також у законі прописано обов’язок завжди носити при собі військово-облікові документи, передбачено нові правила вручення повісток, бронювання, обмеження для ухильників та інше.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі