Надзвичайний та повноважний посол України в США у 2005−2010 роках, а також у Франції у 2014−2020 роках Олег Шамшур розповів в ефірі Radio NV, які декілька цілей переслідує Росія, коли оголошує в розшук президента України Володимира Зеленського.

https://www.youtube.com/watch?v=fIneAvP_Gu8

«Практичних наслідків, як на мене, це не буде мати ніяких. І це просто свідчення, з одного боку, тієї параної, яка зараз панує в Кремлі і в Росії. З іншого боку, це, очевидно, розраховано на те, щоб дестабілізувати психологічно наше політичне керівництво. Я вважаю, що це також абсолютно нікчемні забаганки», — сказав Шамшур.

Відео дня Читайте також:
Кремль, центр Москви, Росія (Фото:REUTERS/Maxim Shemetov) «У контексті гіпотетичних перемовин». Навіщо РФ оголосила в розшук Зеленського, Порошенка і Павлюка — Рейтерович

Таке повідомлення дипломат також вважає сигналом для внутрішнього російського споживача — начебто Росія все може.

«Можу собі уявити, що це також відповідь на те, що виданий [Міжнародним кримінальним судом] ордер на арешт [російського диктатора Володимира] Путіна. І це один з російських ходів у відповідь. Тобто тут я бачу декілька цілей, але за будь-яких умов (в тому, що стосується України, що стосується світу, наших партнерів) це абсолютно нікчемно», — додав Шамшур.

Напередодні, 4 травня, Росія оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського.

Компанію йому склали п’ятий президент, нардеп Петро Порошенко, а також командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк.

Редактор: Юлія Козіна Читати далі