У Києві виник конфлікт між співробітниками військкомату, які намагалися затримати чоловіка, та групою жінок. Київський ТЦК заявив, що військовослужбовці діяли в рамках закону.

На опублікованому в соцмережах відео видно, як військовий намагаються силою посадити чоловіка в машину, а група жінок не дає їм цього зробити. В результаті чоловік тікає. Після цього двоє військових, судячи з відео, погрожують декільком жінкам та намагаються їх вдарити.

Відео дня https://x.com/tweetsNV/status/1797686621577588865

У Київському ТЦК прокоментували опубліковані кадри. Військові підтвердили, що на відео їхні співробітники, які поблизу станції метро Деміївська під час перевірки документів поліцією виявили осіб, які ухилялися від виконання військового обов’язку.

Читайте також:
Українська військова форма (Фото:Генштаб ЗСУ / Facebook) У Чернівцях військовозобов'язаний напав на представника ТЦК, той вдарив у відповідь

«Один із військовослужбовців, який нещодавно повернувся з зони бойових дій, де отримав поранення, не зміг втримати емоцій та намагався вдарити цивільну особу, яка, в свою чергу, продовжувала провокувати конфлікт та перешкоджати законним діям правоохоронців. З приводу цього вже ведеться службове розслідування», — йдеться у повідомленні.

В ТЦК заявили, що поліція та військовослужбовці діяли в рамках закону.

«Наголошуємо: за перешкоджання мобілізаційним заходам є покарання відповідно до статті 114−1 Кримінального Кодексу України», — зазначили у повідомленні.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі