У Генштабі ЗСУ ввечері у четвер, 30 травня, повідомили про «напружену» ситуацію на Оріхівському напрямку. На Придніпровському напрямку було відбито вісім спроб ворога відтіснити українські підрозділи неподалік Кринок.

Про це йдеться у зведенні Генштабу станом 23:53 30 травня.

Як зазначили у відомстві, на Оріхівському напрямку кількість штурмових спроб противника зросла до п’яти. Дві атаки відбили в районі Малої Токмачки. Бої тривають в районах населених пунктів Малі Щербаки та Новоандріївка.

Відео дня

«Ситуація напружена. Наші війська проводять заходи щодо стабілізації обстановки та недопущення просування росіян вглиб української території», — зазначили у Генштабі.

На Придніпровському напрямку українські військові відбили вісім ворожих атак. Ворог намагався відтіснити українські підрозділи на плацдармах на лівому березі Дніпра, неподалік від Кринок. Ситуація на цьому напрямку контрольована.

У Генштабі додали, що на інших напрямках суттєвих змін не відбулося. Вдень 30 травня відомство повідомляло про 49 бойових зіткнень на фронті. Найбільша активність окупантів спостерігалася на Покровському напрямку.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі