У вівторок, 4 червня, у Франції затримали 26-річного уродженця Донецької області з матеріалами для створення саморобної вибухівки. Французькі ЗМІ стверджують, що чоловік хотів атакувати техніку французької армії, призначену для України.

За даними видання Le Journal du Dimanche, затриманий підірвав собі в обличчя перекис ацетону (вибухова речовина), намагаючись створити саморобний вибуховий пристрій.

У готельному номері, де зупинився чоловік, поліція виявила кілька вибухових пристроїв, а також аміачну селітру, стверджує видання. Слідчі, за даними ЗМІ, також виявили гроші, кілька фальшивих паспортів і стрілецьку зброю.

Відео дня

За даними кількох джерел, близьких до справи, слідчі вважають затриманого російським шпигуном, який намагався атакувати техніку французької армії, призначену для України.

Читайте також:
У трунах, які лишили провокатори, був гіпс (Фото:Фото було надане Le Parisien) Біля Ейфелевої вежі лишили труни з написом «Французькі солдати в Україні», причетних до провокації арештували

Телеканал BFMTV із посиланням на національну антитерористичну прокуратуру повідомляє, що розпочато розслідування за звинуваченнями в «участі в терористичній злочинній спільноті з метою підготовки злочинів, що завдають тілесних ушкоджень» і «зберіганні запалювальної або вибухової речовини, або продукту, або елементів, призначених для виготовлення запалювального або вибухового пристрою, з метою підготовки знищення, заподіяння шкоди або шкоди особам у зв’язку з терористичним актом».

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі