У парламенті Фінляндії розглядають законопроєкт, який дозволить прикордонникам повертати назад до Росії біженців, які прибувають через східний кордон. Про це сказав міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен в інтерв'ю телерадіокомпанії Yle.

За словами Рантанен, що ініціатива стосується мігрантів, які в'їжджають до країни через російський кордон. Зокрема, їм буде заборонено подавати заяву на кордоні для отримання притулку. Наразі у країні приймають усіх мігрантів до розгляду їхніх заяв на отримання притулку.

Відео дня Читайте також:
Прапор України (Фото:Jorono/Pixabay) У прикордонному з РФ місті у Фінляндії зрізали український прапор, місцева влада звернулася в поліцію

Глава МВС додає, що винятки можуть бути зроблені для дітей чи людей з особливими потребами, а також для тих, кому у разі повернення загрожує «смертна кара чи тортури».

Кожну ситуацію окремо будуть оцінювати працівники прикордонної служби Фінляндії.Як додала Рантанен, вона вважає, що законопроєкт «знайде підтримку серед депутатів».

Закриття прикордонних пунктів у Фінляндії біля кордону з РФ — що відомо

6 листопада 2023 року Фінляндія оголосила про закриття чотирьох прикордонних пунктів, розташованих на сході вздовж кордону з Росією.

22 листопада було закрито ще кілька пунктів — відкритим залишився тільки один.

28 листопада прем'єр-міністр Петері Орпо і міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен заявили, що Фінляндія закриє останній пункт пропуску, що діє на кордоні з Росією.

Читайте також: Сергій Джердж Сергій Джердж Як Швеція та Фінляндія відтягують на себе частину військового ресурсу РФ

30 листопада Фінляндія закрила всі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Росією.

Причиною такого рішення стало збільшення випадків, коли на кордон Фінляндії за сприяння російських прикордонників прибували громадяни третіх країн без документів, які вимагали притулку.

15 березня стало відомо, що Фінляндія планує ухвалити тимчасове законодавство, яке дасть змогу її прикордонним органам блокувати в'їзд для шукачів притулку, які намагаються потрапити на територію країни з Росії.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі