В ніч з 11 на 12 травня у Мальме, в Швеції проходить 68-й Міжнародний пісенний конкурс Євробачення. У грін-рум українська команда одягла футболки, щоб нагадати про українських полонених з Азовсталі.

Євробачення 2024 — онлайн-трансляція гранд-фіналу

Вже майже два роки українські військові, захисники Азовсталі, перебувають у полоні в РФ. Частина української делегації під час гранд-фіналу Євробачення 2024 одягла у грін-рум чорні футболки із написом Free Azovstal Defenders (Свободу полоненим Азовсталі).

Відео дня

«Ми готові до будь-яких наслідків. До будь-яких результатів. Нехай буде, що буде. Наша ціль одна — щоб в Україні настав мир і щоб всі полонені повернулися додому», — записала з грін-руму відео українська реперка alyona alyona.

Відео з грін-руму поділилася асоціація родин захисників Азовсталі.

«Дякуємо нашим представницям Alyona Alyona і Jerry Heil за чудовий виступ на Євробаченні 2024 та за нагадування про важливе — наших військовополонених! Слава Україні!», — подякували в Instagram Асоціації.

Нагадаємо, у 2022 році попри загрозу дискваліфікації з конкурсу представник України на Євробаченні гурт Kalush Orchestra закликав зі сцени конкурсу звільнити захисників Азовсталі, які на той момент тримали оборону.

Читайте також: «Мир та свобода для України». alyona alyona та Jerry Heil виступили у гранд-фіналі Євробачення 2024 — відео Редактор: Юлія Найденко Читати далі