Український тренер Володимир Шаран поділився очікуваннями від поєдинку головної команди нашої країни проти Польщі.

Читайте також: «Бельгія якийсь фаворит? Я б не сказав»: ексзірка Динамо заявив, що збірна України вийде з першого місця до 1/8 фіналу ЧЄ-2024

Після важкої гри проти Німеччини (0:0) підопічні Сергія Реброва протистоятимуть західним сусідам. Матч проти поляків відбудеться у п’ятницю, 7 червня, о 21:45 у Варшаві.

Відео дня

Журналіст NV Андрій Павлечко ексклюзивно поспілкувався з українським тренером Володимиром Шараном. Екснаставник Олександрії та Миная розповів, які зміни очікує побачити у грі збірної України порівняно з минулим матчем та пояснив, чому протистояння проти поляків буде результативним.

— Зустріч проти Німеччини видалась важкою. Наші футболісти залишили багато сил на полі. Який склад очікуєте побачити в матчі проти Польщі?

Очікую не тільки інший склад, структура гри поміняється однозначно. Я впевнений в цьому, ми не будемо грати 5−4−1 при захисті, а будемо грати за схемою 4−3−3. Зміни безумовно будуть, щоб переглянути гравців, яких Сергій Станіславович планує залучати на чемпіонаті Європи. Йому потрібно визначитись з остаточним складом. Для цього потрібні такі матчі.

— У матчі проти України та Німеччини ми зовсім не побачили голів. Який футбол ви очікуєте побачити проти західних сусідів?

Я думаю, що футбол буде результативний. Проти сильного суперника завжди намагаєшся зберегти свої ворота сухими. А проти рівного за силою — побачимо інший футбол. Це не Німеччина, це команда нашого рівня. Ми розуміємо, що Німеччина — це один з фаворитів чемпіонату Європи. Тому вони застосували таку тактику, я впевнений, що проти Бельгії ми теж будемо грати в три центральних захисники. Треба грати більше на атаку. Я думаю, що в цьому поєдинку ми побачимо забиті м’ячі і цікавіший футбол в атаці.

— От якщо, на вашу думку, проти Бельгії будемо грати, як проти Німеччини, то можна сказати, що проти Польщі ми будемо намагатися грати так, як на Євро проти Румунії та Словаччини?

Звичайно, я думаю, що так. Чому я так порівнюю ці команди? Тому що я дивився на Румунію, я не можу сказати, що вона сильніша за збірну України. Якщо ми будемо грати в інший футбол, то тренерський штаб захоче поставити його проти збірної Польщі.

— А яким варто очікувати центр захисту? Миколенко, напевно, пропусти гру, Матвієнко може зіграти зліва, а може і Зінченко. Хто буде протистояти Роберту Левандовському, враховуючи, що його треба закрити намертво?

Думаю, що все одно буде пара Забарний-Матвієнко. Справа Тимчика можуть переглянути в основному складі, а Конопля на заміну вийде. Ну, а зліва не буде Миколенка, напевно, Зінченку прийдеться закривати. А можливо Михайліченко вийде.

— У 2016-му і 2020-му роках збірна України зазнала двох поразок проти Польщі. Це незручний суперник для нашої збірної. От що потрібно зробити, щоб зараз перемогти поляків?

Забити і не пропустити. Грати у той футбол, який зараз всі хочуть грати. Скажімо так, в білд-ап, через пас виходити в зону атаки. Поляки — силова команда, вони мені нагадують Словаччину. Треба грати в такий футбол. У верховій боротьбі ми програємо однозначно. А внизу ми любимо грати, виходити з оборони в першу, в другу, в третю зону, через пас, через короткий, через середній. Судаков однозначно буде грати в складі, Степаненку, можливо, дадуть перепочити. Буде інша гра, більше на атаку, більше конструктиву, проти Німеччини ми більше захищалися, — сказав Шаран.

Читайте також: «Перекладина — це друг голкіпера»: герой збірної України пригадав небезпечний момент у матчі проти Німеччини

Раніше футболіст збірної Польщі оцінив команду Реброва перед очним протистоянням.

Редактор: Андрій Павлечко Читати далі