Юрій Бутусов

Юрій Бутусов

Головний редактор Цензор.нет

Ось, що сталося на Харківщині

Зараз на фронті ситуація дуже погіршується на багатьох напрямках. Все тримається тільки завдяки тому, що на кожній ділянці фронту є такі командири, молодші офіцери, сержанти, солдати, які беруть на себе ініціативу і знищують російських окупантів, тому що вони застосовують тактику сучасної війни. Вони витискають максимум зі своїх можливостей. І зміни у нас на тактичному рівні, внизу, відбуваються стрімко, а зміни в тактиці, розумінні, усвідомленні тактики на вищому рівні дуже сильно запізнюються.

Відео дня https://www.youtube.com/embed/irN-9apHGfU?si=LcbyXd3-gO6a0bej

Тому що замість післяопераційного аналізу, розбору всяких ситуацій, у нас генерали звикли прикривати себе від відповідальності такими абсолютно вигаданими кримінальними справами, пустими, які закінчуються нічим. Так само, як закінчились нічим попередні кримінальні справи щодо втрати інших місць.

І в армії зріє дуже серйозна критика, вона посилюється. Посилюється критика тих рішень, які не відповідають обстановці. Це не персонально про командувача ОСУВ Хортиця Юрія Содоля, він не один там. Там колишній командир 10-ї гірсько-штурмової бригади Василь Зубанич, заступник колишнього uоловнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Євген Мойсюк в армії був, командир 10-го армійського корпусу Сухопутних військ — Артем Богомолов. Там купа генералів. У нас є генерали-вахтери. Вони ведуть себе як вахтери на вахті, якими сказали нікого не впускати. Вони контролюють контроль точок на карті. Вони не розуміють, що війна змінилась.

Читати далі