У Бундестазі закликали мобілізувати 900 тисяч німецьких резервістів через загрозу з боку РФ

Голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн закликала мобілізувати 900 тисяч резервістів у Німеччині через військову загрозу з боку Росії. Про це пише Der Spiegel.

Вона зазначила, що російський диктатор Володимир Путін готує свій народ до війни та налаштовує його проти Заходу.

«Тому ми повинні стати здатними до оборони якомога швидше. Росія лише виробляє зброю. Друкуються шкільні підручники, які зображують Німеччину як агресора. Дітей молодших класів навчають поводитися зі зброєю. Усе це лякає», — розповіла Штрак-Циммерманн.

Відео дня

Вона закликала «активізувати близько 900 тисяч резервістів, яких ми маємо в Німеччині». Однак, за її словами, спочатку їх потрібно зареєструвати, оскільки Бундесвер упродовж десятиліть не реєстрував військових, які пішли у відставку.

«Якби ми могли завербувати хоча б половину з них як резервістів з їхніми відповідними знаннями, це було б неймовірним надбанням», — наголосила Штрак-Циммерманн.

Можливий напад Росії на НАТО — що відомо

У грудні 2023-го видання Bild із посиланням на власні джерела в розвідці однієї з європейських країн повідомляло, що Росія може спробувати атакувати Європу наприкінці 2024 року або на початку 2025-го, коли США опиняться «без лідера» та зможуть прийти на допомогу європейським державам тільки після деякої затримки.

Читайте також:
У НАТО зараз немає можливості повноцінно захистити східний фланг (Фото:Повітряне командування Захід Повітряних сил ЗСУ/Facebook) «Велика діра в безпеці»: у НАТО є лише 5% ППО, необхідної для захисту східного флангу — FT

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у січні 2024-го, що Європа знову «стикається з військовою загрозою, якої не було вже 30 років», і попередив про можливість нападу Росії через п’ять-вісім років.

Американська розвідка в березні повідомляла, що Росія не хоче прямого воєнного конфлікту зі США і НАТО і продовжуватиме асиметричну діяльність, яка, за її оцінками, не перетинатиме поріг воєнного конфлікту в глобальному масштабі.

У німецькій розвідці кажуть, що Росія готується до масштабного конфлікту з НАТО і може напасти принаймні на частину території Альянсу вже з 2026 року.

3 травня представник ГУР Міністерства оборони України Вадим Скібіцький висловив сумнів, що НАТО зможе захистити країни на східному фланзі в разі вторгнення Росії.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі