У суботу, 1 червня, у Будапешті десятки тисяч людей зібрались, щоб продемонструвати свою підтримку прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану за тиждень до виборів до Європарламенту.

Про це повідомляє The Associated Press.

У демонстрації, яку організатори назвали «маршем миру», взяли участь прихильники Орбана з усієї Угорщини та сусідніх держав.

Демонстранти пройшли вздовж Дунаю від Ланцюгового мосту до острова Маргарет, розмахуючи прапорами та плакатами з написом «Ні війні».

Відео дня REUTERS/Bernadett Szabo Фото: REUTERS/Bernadett Szabo REUTERS/Bernadett Szabo Фото: REUTERS/Bernadett Szabo

У виступі перед людьми Орбан заявив, що для його партії нібито настав час «окупувати Брюссель», а також трансформувати підхід континенту до підтримки України, яка бореться з повномасштабним вторгненням Росії.

«Ми можемо уникнути війни, тільки якщо угорські виборці підтримають уряд. Ми повинні виграти європейські вибори так, щоб брюссельські бюрократи в страху відчинили перед нами двері міста і поспіхом покинули свої кабінети», — сказав прем'єр-міністр Угорщини.

REUTERS/Bernadett Szabo Фото: REUTERS/Bernadett Szabo REUTERS/Bernadett Szabo Фото: REUTERS/Bernadett Szabo

Він також нагадав, що виступає за перемогу на виборах президента США колишнього главу Білого дому Дональда Трампа.

Крім того, Орбан додав, що перемога Трампа призведе до того, що він і адміністрація США сформують «трансатлантичну мирну коаліцію», яка начебто може припинити війну Росії проти України.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі