Ввечері у середу, 5 червня, в Укренерго повідомили про застосування аварійних відключень світла у 12 областях України. Про це повідомили в Telegram Укренерго.

https://www.youtube.com/embed/Gq2z_JSKVGQ

Як йдеться у повідомленні, аварійні відключення запроваджують через перевищення лімітів споживання. Зокрема, йдеться про Харківську, Сумську, Київську, Черкаську, Чернігівську, Івано-Франківську, Рівненську, Волинську, Львівську, Одеську, Кіровоградську та Запорізьку області.

Відео дня

Також в Укренерго попередили про можливі перерви в енергопостачанні об'єктів критичної інфраструктури. Аварійні відключення скасують, коли області «увійдуть» у визначені для них ліміти споживання.

Інфографіка: NV

Раніше повідомлялося, що 6 червня в усіх областях України впродовж доби діятимуть ліміти на споживання електроенергії.

Дефіцит в енергосистемі та графіки відключень світла в Україні — що відомо

За період з 22 березня країна-агресор Росія здійснила п’ять ракетно-дронових атак по енергосистемі України. Через пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атак, заявили в Укренерго.

З 14 травня в усіх областях України ввели контрольовані аварійні відключення світла через значний дефіцит електроенергії.

Читайте також:
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (Фото:Денис Шмигаль / Facebook) «Ситуація дуже складна». Шмигаль розповів про відключення електрики

20 травня Укренерго заявила, що в Україні через російські обстріли пошкоджено всі великі тепло- і гідроелектростанції.

Компанія закликала споживачів перенести використання потужних електроприладів на денні години — з 11:00 до 17:00.

5 червня газета Financial Times писала, що Росія вивела з ладу або захопила понад половину українських електростанцій. За словами неназваного українського чиновника, це, найімовірніше, означає, що взимку жителі проводитимуть більшу частину свого дня без електрики.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі