У вівторок, 7 травня, в Мальме відбувся перший півфінал 68-го міжнародного пісенного конкурсу Євробачення 2024. Українська дизайнерка Олена Романова розповіла подробиці про кольчугу, яка стала частиною образу реперки alyona alyona.

Євробачення 2024 — онлайн-трансляція першого півфіналу

Представниці України на Євробаченні 2024 вийшли на сцену конкурсу в особливих костюмах. Костюм Jerry Heil нагадує лицарські обладунки, а костюм alyona alyona образ самурая, а в пісні Teresa&Maria вони співають про потужну силу жінок. Частиною образи alyona alyona стала справжня кольчуга, яку для конкурсу створила українська дизайнерка Олена Романова.

Відео дня

Вона розповіла, що кольчуга виготовлена зі сталевих воронених кілець, які забезпечили alyona alyona додаткову вагу у 3 кг. На створення кольчуги пішло близько 10 тисяч кілець. Плетіння кольчуги зайняло 12 робочих днів разом із примірками.

REUTERS/Leonhard Foeger Фото: REUTERS/Leonhard Foeger

Дизайнерка у своєму Instagram показала, як виглядає кольчуга alyona alyona, а також процес роботи над нею.

https://www.youtube.com/watch?v=-qjs54ZTRBQ

Нагадаємо, Олена Романова також створила частину костюму для солістики гурту GO_A Катерини Павленко для виступу на Євробаченні 2021 — металеву рукавичку, корсет та елементи декору. Також вона є авторкою костюму Катерини Павленко для виступу GO_A в інтервальному акті на Євробаченні 2023 у Ліверпулі.

Нагадаємо, режисеркою виступу Alyona Alyona та Jerry Heil стала українська режисерка та дворазова номінантка на премію Греммі Таню Муіньо.

Редактор: Юлія Найденко Читати далі