Автор: Олексiй Кожевнiков

Сучасні флагманські смартфони вже давно знімають на рівні, як мінімум, напівпрофесійних камер. Давайте подивимося, які смартфони з хорошою камерою сьогодні можна купити в Україні.

Візьмемо за основу престижний рейтинг DXOMARK, незалежної компанії, яка тестує гаджети за найрізноманітнішими параметрами.

Тест камер DXOMARK давно стали свого роду галузевим стандартом.

Відео дня

Нехай навіть деякі компанії часом вельми болісно реагують на ці рейтинги. Часом навіть доходить до скандалів і звинувачень в упередженості.

Кожен може за бажання детально ознайомитися з критеріями, за якими експерти оцінюють камери смартфонів.

У цій статті ми відштовхнемося від актуального рейтингу смартфонів з найкращими камерами за версією DXOMARK і подивимося, як ці моделі представлені в Україні і за скільки їх можна купити.

П’ять смартфонів із найкращими камерами — скільки вони коштують в Україні

Рейтинг DXOMARK оновлюється регулярно. Експерти компанії одними з перших отримують доступ до нових моделей. Тож не дивуйтеся, якщо деякі моделі з рейтингу ще не доїхали до України. Варто набратися терпіння.

Huawei Pura 70 Ultra

Офіційно в Україні не представлений, у продажу поки що не зустрічається

Huawei Pura 70 Ultra (Фото: Huawei) Huawei Pura 70 Ultra / Фото: Huawei

Новий флагман Huawei Pura 70 Ultra був представлений тільки у квітні. Офіційних продажів в Україні не буде, а «сірий» імпорт до нас поки не дістався.

Тож тим, хто вже націлився на топовий смартфон у рейтингу, залишається лише радити набратися терпіння.

Huawei Pura 70 Ultra набрав 163 бали в рейтингу DXOMARK. Відрив від переслідувачів досить солідний.

Що ж там такого в новій флагманській камері Huawei?

Читайте також: Відьмак схвалює. Огляд монітора Huawei MateView GT

Експерти відзначають, що це — універсальна камера, що забезпечує найкращі у своєму класі можливості для мобільної фотографії на сьогоднішній день. Вона відмінно знімає на вулиці, в приміщенні або при слабкому освітленні. У неї незмінно висока якість зображення в ключових сферах фотозйомки, таких як експозиція, колір, автофокус.

Також експерти констатують, що у Huawei Pura 70 Ultra найкращий у своєму класі зум для фотозйомки, що забезпечує виняткові результати зйомки у всіх діапазонах зуму. Нахвалюють швидкий і точний автофокус у поєднанні зі змінною діафрагмою, що дає змогу робити чудові портретні знімки.

Певні претензії автори рейтингу пред’являють тільки до запису відео, і то — тільки при слабкому освітленні.

Що ж, залишається почекати, поки Huawei Pura 70 Ultra почнуть завозити до нас.

Honor Magic6 Pro

Від 44 тис грн

Honor Magic6 Pro (Фото: Honor) Honor Magic6 Pro / Фото: Honor

Представлений у лютому флагман Honor (колись дочірній бренд Huawei) називається Magic6 Pro. І в актуальному рейтингу найкращих камерафонів він набирає 158 балів.

Укладачі рейтингу відзначили відмінну якість зображення для всіх видів зйомки, особливо в приміщенні, швидке і точне фокусування, промальовування відтінків шкіри, найвищу продуктивність зуму, особливо при зйомці надшироких об'єктів. Також їх вразила загальна плавність під час зйомки відео на відкритому повітрі за яскравого освітлення і вражаюча загальна якість фото- і відеозйомки фронтальною камерою, чіткі деталі на групових знімках.

З «нюансів» експерти відзначають не ідеальну роботу системи оптичної стабілізації відео і проблеми з автофокусом під час зйомки відео при слабкому освітленні.

В Україні Honor Magic6 Pro купити нескладно, на поточний момент його пропонують з десяток інтернет-магазинів. При середній ціні 44−46 тис грн він є непоганим варіантом порівняно, наприклад, з популярними у нас Apple iPhone і Samsung, що офіційно продаються.

Huawei Mate 60 Pro+

Від 61 тис грн

Huawei Mate 60 Pro+ (Фото: Huawei) Huawei Mate 60 Pro+ / Фото: Huawei

Ще один китайський смартфон у самому топі.

Huawei Mate 60 Pro+ в Україні зустрічається рідко і коштує недешево.

Але експерти DXOMARK вважають, що це — чи не ідеальний смартфон для любителів фото та відео. Про це свідчать 157 балів і третя позиція в рейтингу.

Експерти хвалять камеру Huawei Mate 60 Pro+ за відмінну загальну продуктивність для будь-яких типів фотографій і відео при будь-якому освітленні. Відзначають високу якість потретних фото з натуралістичним відображенням відтінків шкіри, високу деталізацію під час зйомки надширококутною камерою і при зумуванні.

Критикують камеру Huawei Mate 60 Pro+ за деякі артефакти і проблеми з передачею кольору, які іноді виникають під час зйомки в умовах поганого освітлення.

Зазначимо, що молодша модель Huawei Mate 60 Pro (яка без «плюсика» в назві) набрала всього на один бал менше в тестах DXOMARK. Вона теж періодично зустрічається в Україні за ціною від 60 тис грн.

Apple iPhone 15 Pro Max

Від 52 тис грн

Apple iPhone 15 Pro Max (Фото: Apple) Apple iPhone 15 Pro Max / Фото: Apple

«Яблучний» флагман також перебуває в топі рейтингу найкращих камерофонів.

Експерти DXOMARK нарахували флагманському айфону 154 бали.

На їхню думку, iPhone 15 Pro Max має чудову камеру для фото- і відеозйомки завдяки поліпшеному формату зображення HDR, найкращу відеозйомку на ринку, ідеальні портретні фото, нульову затримку спрацьовування затвора, що дає змогу закарбувати вирішальний момент у будь-яких умовах. Також нахвалюють зум порівняно з попередніми моделями iPhone. І портретну зйомку, яка, крім іншого, дає змогу змінювати точку фокусування і глибину різкості на вже відзнятих фото.

Читайте також: Епічна угода. Apple домовилася про запуск ChatGPT на iPhone

У мінуси цієї розкішної камери записують зернистість фото за поганого освітлення і доступність усього функціоналу HDR тільки для перегляду на пристроях екосистеми Apple.

До слова, у рейтингу молодша модель iPhone 15 Pro має таку саму кількість балів.

В Україні обидві моделі продаються як у офіційних партнерів, так і в незліченній кількості «сірих» магазинів.

Google Pixel 8 Pro

Від 30 тис грн

Google Pixel 8 Pro (Фото: Google) Google Pixel 8 Pro / Фото: Google

Лише на один бал від флагманських айфонів відстає топовий смартфон від Google. У нього — 153 бали.

«Пікселі» з самої своєї появи стали свого роду еталоном серед камерофонів. Навіть на етапі, коли оснащувалися всього одним модулем камери проти 2−3 у конкурентів.

Актуальний Google Pixel 8 Pro має одну з найкращих камер на ринку.

Експерти відзначають, що тут — приємне перенесення кольорів під час зйомки фото та відео як на вулиці, так і в умовах недостатньої освітленості. Хороша і точна передача відтінків шкіри при будь-якому освітленні. Швидке і точне автофокусування (причому, як на фото, так і на відео). Хороший рівень деталізації на всіх діапазонах зуму і при макрозйомці. Ефективна стабілізація зображення в більшості умов освітлення.

В Україні Google Pixel 8 Pro офіційно не продається, але досить широко представлений у різних інтернет-магазинах. І ціна у нього досить демократична щодо флагманів конкурентів.

Читати далі