Автор: Кіра Борисіхіна

Колишній аудитор з якості компанії Spirit AeroSystems, Джошуа Дін був одним із перших інформаторів, який звинуватив компанію в ігноруванні виробничих дефектів у Boeing 737 MAX.

Діну було всього 45 років. Він помер після боротьби зі швидко прогресуючою метицилін-резистентною стафілококовою інфекцією, що викликала пневмонію. Повідомляється, що в якийсь момент лікарі навіть розглядали можливість ампутації кінцівок, щоб полегшити стан хворого.

Відео дня Читайте також:
Авіакомпанію звинувачують у порушенні безпеки польотів (Фото:Boeing) Темна історія. Інженера Boeing, який звинуватив компанію в порушеннях техніки безпеки польотів, знайдено мертвим

Аудитор жив у Вічіто, штат Канзас, де базується Spirit AeroSystems. За словами його родичів, він був здоровим і в хорошій фізичній формі. Його стан погіршився протягом двох тижнів, і він був госпіталізований через проблеми з диханням.

Дін був ключовим свідком у позові акціонерів Spirit і подавав скаргу до Федерального управління цивільної авіації. Він стверджував про наявність серйозних порушень з боку керівництва Spirit під час виробництва Boeing 737 MAX.

Аудитора звільнили у квітні 2023 року. Сам він заявив, що це звільнення було помстою за його позицію.

Його смерть стала другим подібним випадком серед співробітників Boeing, які висловили побоювання щодо безпеки літаків. У березні помер Джон «Мітч» Барнетт, який також виступав зі звинуваченнями щодо несправності в Boeing. Його смерть було оголошено самогубством.

Джо Буччіно, представник Spirit AeroSystems, висловив співчуття родині Діна і назвав його раптову втрату приголомшливою новиною для компанії та його близьких.

Читати далі