Tesla оновить ПЗ в 1 млн автомобілів у Китаї для вдосконалення гальмівної системи

Tesla (SPB: TSLA) Inc. оновить програмне забезпечення у понад 1 млн автомобілів у Китаї, щоб удосконалити роботу гальмівної системи та знизити ризик зіткнень.

Державне управління ринкового регулювання (State Administration for Market Regulation, SAMR) повідомило в п'ятницю, що Tesla представила план відкликання автомобілів, який стосуватиметься 1,1 млн машин, випущених у період з початку 2019 року до квітня поточного року. Йдеться про імпортовані в КНР автомобілі Model S, Model X і Model 3, а також Model 3 і Model Y, вироблені в Китаї.

Відкликані електромобілі не підтримують функцію, що дає змогу водієві обирати силу рекуперативного гальмування, що починається після відпускання педалі газу. Крім того, нинішнє ПЗ не передбачає достатньо чіткого попередження водія про те, що він натиснув педаль газу занадто сильно або тримає її занадто довго, пише газета The Wall Street Journal.

Саме через ці два недоліки підвищується ризик зіткнень, оскільки водій може тримати педаль газу натиснутою довше, ніж потрібно.

Оновлення ПЗ традиційно буде проводитися віддалено, повідомило SAMR.

Акції Tesla втрачають у ціні 1,4% на торгах у п'ятницю. Від початку поточного року їхня вартість зросла майже на 38%.