Автор: Анастасія Печенюк

Керівник Tesla Ілон Маск виступає проти 100% мит на китайські електромобілі, запроваджених в Сполучених Штатах Америки цього місяця.

Минулого тижня Білий дім заявив про нові заходи, спрямовані на те, аби відповісти на політику Китаю щодо електромобілів, яку США вважають несправедливою. Вони включали збільшення мита на електрокари з Китаю з 25% до 100%.

Відео дня

Попри те, що цей захід мав би сприяти розвитку американських виробників авто, Маск не підтримав його, пише BBC.

«Ні Tesla, ні я не просили цих тарифів. Насправді я був здивований, коли про них було оголошено. Те, що перешкоджає свободі обміну або спотворює ринок, не є добрим. Tesla досить добре конкурує на ринку в Китаї без мит і підтримки. Я за відсутність тарифів», — сказав він на технологічній конференції в Парижі цього тижня.

Читайте також:
Маск відвідав Пекін минулих вихідних (Фото:уряд Китаю) Маск домовився? Пекін зняв обмеження з електрокарів Tesla

Коментарі Маска суперечать його ж попереднім твердженням про те, що дешеві китайські електрокари є основним конкурентом Tesla та можуть знищити конкурентів з інших країн.

Китай часто звинувачують у несправедливому надаванні субсидій власній автопромисловості, які дозволили виробникам електромобілів, як BYD, сконцентруватися на тому, аби знизити їхню вартість.

Бюджетні електрокари з Китаю добре закріпилися в Європі, де минулого року 1 з 5 проданих електромобілів мав китайське походження і ця частка зростає.

Читати далі