Нові російські удари по Харкову підкреслюють необхідність для партнерів України якнайшвидше посилити її ППО.

Так у ніч проти неділі, 26 травня, відреагував на удар по центру Харкова та гіпермаркету Епіцентр високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель.

Відео дня Читайте також:
Наслідки удару Росії по будівельному гіпермаркету Епіцентр в Харкові 25 травня (Фото:Олег Синєгубов / Telegram) «Не ведіться на казки». Російський удар по гіпермаркету у Харкові показав відсутність прагнення до миру у Путіна — глава МЗС Чехії

У своєму дописі у соцмережі X Боррель «найрішучішим чином» засудив жахливі напади Росії на Харків у суботу, зокрема — удар по гіпермаркету Епіцентр, внаслідок яких загинули та були поранені місцеві мешканці.

Він висловив впевненість, що усі винні у цих та інших російських воєнних злочинах будуть притягнуті до відповідальності.

«Ці систематичні злочини Росії проти цивільного населення та цивільної інфраструктури ще раз підкреслюють необхідність для Європи терміново посилити підтримку протиповітряної оборони: вона рятує життя і захищає українські міста», — додав він.

Обстріл Харкова 25 травня — що відомо

О 16:02 у Харкові пролунав вибух, мер Харкова Ігор Терехов заявив, що був приліт у спальний район. Пізніше стало відомо, що окупанти влучили двома КАБами в Епіцентр у спальному районі міста, внаслідок чого виникла пожежа на площі 15 тисяч квадратних метрів.

За словами Терехова, у приміщенні Епіцентру могли перебувати до 200 людей.

Пізніше росіяни повторно завдали удару по місту та атакували Центральний парк.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі