ТЧХУ підготувало 30 молодих волонтерів за програмою Life Skills і Sprint

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) провело тренінг за програмою гуманістичної освіти Life Skills і Sprint для молодих волонтерів.

"У Львові вперше за кілька років відбувся тренінг — навчання фасилітаторів (фасилітатор — людина, яка керує груповим заходом і керує дискусією так, щоб група ефективніше досягла поставлених цілей — ІФ-У) за програмою гуманістичної освіти Life Skills і Sprint для волонтерів Червоного Хреста України… Ці молодіжні проєкти реалізовуються за активної підтримки Данського Червоного Хреста і Данського Молодіжного Червоного Хреста", — повідомило ТЧХУ на своїй офіційній сторінці у фейсбуці в середу.

Навчання пройшли 30 молодих людей із Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Ініціатива Life Skills передбачає навчання молоді в громадах життєвих навичок, необхідних для повноцінного існування молодої особистості в гармонії з собою, друзями та колегами, громадою та суспільством загалом. Навички, які можна здобути за 13 тематичними блоками цієї ініціативи, варіюються від уміння розв’язувати конфлікти в ненасильницький спосіб до розуміння питань соціальної нерівності, від усвідомлення власної зони комфорту до гендерних проблем.

Інша ініціатива Sprint передбачає пробудження громадянської активності молоді в громадах. А навички проєктного менеджменту новонавчених фасилітаторів дадуть їм змогу визначити найактуальніші для своїх громад проблеми та розробити власні соціальні ініціативи для їх вирішення. Найбільш вдалі з цих ініціатив згодом реалізовуватимуться за підтримки Червоного Хреста України.