Автор: Анастасія Печенюк

YouTube змінює політику щодо відео про зброю. Тепер деякі відео, пов’язані зі зброєю, будуть обмежені за віком, а інші — повністю заборонені для глядачів молодше 18 років.

Відповідно до нової політики YouTube, контент із зображенням саморобної та автоматичної вогнепальної зброї буде заборонений для глядачів молодше 18 років, а навчальні посібники щодо зняття запобіжних пристроїв будуть заборонені незалежно від віку.

Відео дня

«Починаючи з 18 червня 2024 року, певний контент, який показує, як знімати захисні пристрої, буде заборонено. Вміст, який демонструє використання саморобної вогнепальної зброї, автоматичної вогнепальної зброї та певних аксесуарів до вогнепальної зброї, матиме вікове обмеження», — йдеться в застереженні на сторінці політики YouTube щодо вогнепальної зброї.

Команда YouTube додала, що заборона стосуватиметься реального використання вогнепальної зброї та не стосуватиметься відеоігор, кліпів із фільмів чи іншого художнього контенту. Платформа також може робити винятки для вмісту, який має суспільний інтерес, як-от кадри з військовими чи поліціянтами.

Ця зміна відбулася через рік після того, як організація Tech Transparency Project (TTP) звинуватила YouTube у рекомендуванні контенту, пов’язаного зі зброєю, дітям. Окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг нещодавно вимагав зустрічі з генеральним директором YouTube Нілом Моханом для обговорення того, чому платформа дозволила відеоінструкції зі створення вогнепальної зброї, зібраної з використанням надрукованих на 3D-принтерах деталей або компонентів.

Читати далі