Схожий на львівський. Як приготувати польський сирник — ще один рецепт до колекції чизкейків

Польський сирник (сернік) — солодкий десерт із сиру, який нагадує звичний нам сирник. Він схожий за складом на львівський, однак його подають без шоколаду та роблять зазвичай круглої форми. Розповідаємо рецепт і особливості приготування.

Ключ до ідеального серніка — це консистенція фермерського сиру. Тобто купленого не в магазині продукта, а виготовленого вдома. Кисломолочний сир повинен бути подрібнений до кремоподібного стану, щоб начинка вашого сирника була однорідною і не містила грудочок.

Відео дня Читайте також: Нереально смачний львівський сирник. Як приготувати легендарний десерт з шоколадною глазур’ю

Під час додавання білків до тіста, обережно загортайте їх, щоб зберегти легкість. Це допоможе створити легшу текстуру готового сирника.

Випікайте сирник при рекомендованій температурі та уважно стежте за ним наприкінці випікання, щоб не допустити надмірного зарум’янювання. Дайте серніку поступово охолонути в духовці зі злегка прочиненими дверцятами. Таке повільне охолодження допомагає запобігти утворенню тріщин на поверхні.

Польський сирник прикрашений орео (Фото: Inst @blogzapetytem.pl) Польський сирник прикрашений орео / Фото: Inst @blogzapetytem.pl Читайте також: Прем'єр Польщі Туск закликав ЄС побудувати спільну систему протиповітряної оборони

Пропозиції щодо подачі та ідеї для начинки:

Сернік — справді універсальний десерт, до якого можна додавати майже все бажане:

  1. Класична цукрова пудра: Просте посипання цукровою пудрою додає нотку солодкої елегантності.
  2. Свіжі фрукти: ранні сезонні фрукти чи ягоди стануть носіями свіжості для вашого десерту. Наприклад, ось-ось розпочнеться сезон полуниці, яка прекрасно пасує до сирника по-польськи.Ви навіть можете спробувати яблука, нарізати їх дрібним кубиком чи слайсами і обережно розкласти зверху.
  3. Фруктова глазур: Для свіжого, пікантного контрасту полийте ваш сернік глазур’ю з малини, полуниці або чорниці. Для цього безперечно підійдуть заморожені ягоди на ваш смак.
  4. Збиті вершки: Подавайте кожен шматочок зі ажурною шапочкою збитих вершків для додаткової кремової текстури.
  5. Цитрусова цедра: Посипте польський чизкейк лимонною або апельсиновою цедрою, щоб надати йому цитрусової яскравості та сонячного кольору.
  6. Шоколадна глазур: Для любителів шоколаду, дощик розтопленого чорного або молочного шоколаду може перетворити ваш сирник на декадентський десерт. Оберіть будь-які форми чи краплі чи цівочки цих ласощів для прикраси.

Читайте також: Тематичні чаювання та коктейльний безліміт. Вісім закладів Києва з незвичайною концепцією, які варто відвідати

Не обмежуйте себе і пробуйте додавати варення, робіть власні соуси зі сметани з сухофруктами, зробіть горіхове праліне чи ягідні конфітюри, або скористайтеся готовими десертами для прикраси як от цукерки, морозиво чи батончики. Посипте горішками чи насінням кунжуту — все, що душа забажає.

Який польський сирник на вигляд (Фото: Instagram @kwestiasmakucom) Який польський сирник на вигляд / Фото: Instagram @kwestiasmakucom

Польський сернік

Інгредієнти:

  • 900−1000 г фермерського домашнього сиру, перетертого до кремоподібного стану
  • 1 склянка чи 100 г розм’якшеного вершкового масла
  • ¾ склянки цукрового піску
  • 4 середніх яйця кімнатної температури
  • 1 пакет ванільного пудингу (1/3 склянки або 40 г)
  • 1/3 склянки жирних вершків
  • 4 столові ложки картопляного крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 °C. Підготуйте 26 см форму для випікання, змастивши її вершковим маслом і вистеливши дно пергаментним папером або притрусивши панірувальними сухарями чи меленим мигдалем.
  2. У великій мисці збийте розм’якшене вершкове масло з цукровим піском до однорідної світлої маси. По одному додайте яєчні жовтки, переконуючись, що кожен з них повністю змішаний, перш ніж додавати наступний.
  3. Поступово додайте мелений фермерський сир на середній швидкості. Додайте суміш для ванільного пудингу та картопляний крохмаль, перемішуючи, поки суміш не стане однорідною. Повільно влийте жирні вершки, продовжуючи перемішувати, доки всі інгредієнти добре не змішаються.
  4. В окремій чистій мисці збити яєчні білки до щільних піків. Обережно додайте збиті білки в тісто для чізкейку, намагаючись не здути суміш. Не перемішуйте занадто сильно.
  5. Вилийте сирну масу у підготовлену форму для випікання сирника. Розрівняйте верх лопаткою. Випікайте в попередньо розігрітій духовці близько 60 хвилин, або поки сирник не схопиться, а верх не стане світло-золотисто-коричневого кольору.
  6. Вимкніть духовку, злегка прочиніть дверцята і дайте сирнику охолонути всередині протягом години. Після цього вийміть з духовки і дайте йому повністю охолонути, перш ніж знімати з форми.

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі