Справу про втручання у вибори в штаті Джорджія проти кандидата в президенти Дональда Трампа і кількох співвідповідачів офіційно призупинено через розгляд питання про відсторонення окружного прокурора в апеляційному суді.

Про це повідомляє MSNBC.

Наказ про призупинення справи, виданий апеляційним судом штату, з’явився після того, як раніше цього тижня суд призначив орієнтовну дату слухання апеляції на жовтень.

Відео дня Читайте також: Загрожує до 20 років в’язниці. Трамп — перший експрезидент в історії США, винний у тяжкому злочині: це вплине на вибори?

Таке рішення означає, що до виборів судовий процес у справі проти ймовірного кандидата в президенти від Республіканської партії не відбудеться.

Справа проти Трампа — що відомо

У 2023 році Дональду Трампу висунули 34 кримінальні звинувачення у фальсифікації документації щодо виплати 130 тисяч доларів, яку він зробив у 2016 році зірці порнофільмів Стормі Деніелс за мовчання про можливий роман.

30 травня суд присяжних визнав Трампа винним за всіма 34 звинуваченнями. Йому винесуть вирок 11 липня.

Він є також фігурантом справ про зрив виборів у штаті Джорджія, зберігання секретних документів у його резиденції Мар-а-Лаго і штурм Капітолія.

24 серпня Трамп став першим президентом в історії США, у якого є магшот — офіційне «фото під арештом». Незважаючи на кримінальні справи, він бере участь у президентських виборах 2024 року.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі