Суд присяжних визнав експрезидента США Дональда Трампа винним по усім 34 звинуваченням. Йому винесуть вирок 11 липня. Про це повідомив телеканал CNN.

Як пише CNN, адвокат Трампа Тодд Бланш вимагав виправдання звинувачень попри оголошення вироку. Суддя відхилив клопотання про виправдання.

Натомість експрезидент США назвав судовий процес проти нього «ганьбою» та «сфальсифікованим процесом». Також він заявляв, що є невинним.

Відео дня Читайте також:
Колишній президент США Дональд Трамп (Фото:Julia Nikhinson/Pool via REUTERS) «Розбомбив би Москву». В Україні існують міфи навколо Трампа і Республіканської партії — Загородній

Справа проти Трампа — що відомо

Дональду Трампу висунуто 34 кримінальні звинувачення у фальсифікації документації щодо виплати 130 тисяч доларів, яку він зробив у 2016 році зірці порнофільмів Стормі Деніелс за мовчання про можливий роман. Звинувачення були висунуті 2023 року окружним прокурором Мангеттена Елвіном Бреггом.

Трамп став першим президентом в історії США, якому після перебування на посаді висунули звинувачення у кримінальній справі.

Він є також фігурантом справ про зрив виборів у штаті Джорджія, зберігання секретних документів у його резиденції Мар-а-Лаго і штурм Капітолія.

24 серпня Трамп став першим президентом в історії США, у якого є магшот — офіційне «фото під арештом». Попри кримінальні справи, він бере участь у президентських виборах 2024 року.

6 лютого апеляційний суд США в окрузі Колумбія ухвалив, що Дональд Трамп не володіє президентським імунітетом від звинувачень у кримінальній справі, тому його може бути притягнуто до відповідальності.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі