Столичний адвокат намагався дати хабар прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективам Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляє САП.

Зазначається, що за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ викрили адвоката одного зі столичних адвокатських об'єднань на пропозиції дати хабар у розмірі 200 тисяч доларів.

Відео дня

Адвокат пропонував ці кошти прокурорам САП та детективам НАБУ за прийняття рішення про передачу кримінального провадження стосовно його підзахисного у справі щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ НЕК Укренерго та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн до іншого органу досудового розслідування.

Читайте також:
Національне антикорупційне управління Румунії (Фото:Direcția Națională Anticorupție/Facebook) «Хотів завезти брендове взуття». У Румунії затримали українця, який пропонував митникам $20 тисяч хабаря

Дії адвоката кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України.

Наразі за рішенням слідчого судді ВАКС у присутності представників Ради адвокатів проводяться обшуки на робочому місці адвоката і за місцем його проживання.

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі