Стиль Epic Games. TikTok почав ухилятися від комісій App Store

Автор: Анастасія Печенюк

Деяким користувачам TikTok почав пропонувати купувати внутрішню валюту платформи в обхід App Store. За таку поведінку Apple покарала розробників Fortnite.

Співзасновник застосунку Sendit Девід Теслер опублікував в X (Twitter) кілька скриншотів, що демонструють, що деяких користувачів iOS TikTok заохочує до придбання монет TikTok через вебсайт платформи, аби заощадити близько 25% за допомогою нижчої комісії за сторонні послуги. Альтернативна платіжна функція доступна лише вибраній групі користувачів TikTok. Є припущення, що пропозиція діє для клієнтів, які зазвичай купують значну кількість монет. Варіанти монет варіюються від упаковок по 20 монет до нестандартних наборів із невизначеною «великою кількістю».

Відео дня

Натискання на посилання з пропозицією спробувати новий спосіб оплати відкриває вбудований вебпереглядач, де користувачі можуть отримати доступ до таких варіантів оплати, як Apple Pay, PayPal або кредитні/дебетові картки, щоб обійти комісію App Store. Водночас на сторінці підтримки TikTok не згадується про можливість купувати монети TikTok через вебсайт, тільки через App Store і Google Play, зауважує The Verge.

https://twitter.com/getdavenow/status/1785391788481786001

Спроби скерувати користувачів до альтернативних способів оплати з уникненням сплати комісій стали причиною, чому Apple розпочала боротьбу з розробником гри Fortnite Epic Games. Також Apple перешкоджала тому, аби Spotify розміщував подібні посилання у своєму застосунку, через що компанію було оштрафовано ЄС на 2 мільярди доларів.

Читати далі