Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що всі, хто ставить під сумнів легітимність президента Володимира Зеленського, у якого закінчився термін перебування при владі, є ворогами держави.

Про це повідомляє Лівий берег.

Під час брифінгу в Раді 22 травня спікер наголосив, що такі люди поширюють неправдиву інформацію. Він додав, що не хоче, щоб «політичні гниди розхитували питання легітимності влади в Україні».

Відео дня

Стафанчук також нагадав, що стаття 108 Конституції України регламентує момент завершення повноважень президента. Це вступ на посаду новообраного президента, а в умовах війни органи державної влади продовжують діяти доти, доки не буде знято спеціальний режим воєнного стану.

Читайте також:
Будівля ОП України (Фото:Офіс президента України) ОП підготував текст звернення до Конституційного суду про легітимність Зеленського, але боїться його подавати — ZN.UA

У лютому Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив результати дослідження, згідно з якими станом на лютий 2024 року переважна більшість українців, а це 69%, вважає, що Володимир Зеленський має залишатися на посаді президента до кінця воєнного стану.

Водночас 20 травня «спливає» п’ятирічний термін перебування Зеленського на посаді президента. Хоча в Конституції зазначено, що президент виконує свої повноваження до вступу на посаду новообраного президента України.

Сам Зеленський вважає, що сумніви щодо легітимності президента України після травня 2024 року, коли спливає п’ятирічний термін, — це російські наративи і спланована програма Кремля.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі