Адміністрація президента США Джо Байдена зняла заборону на постачання американської зброї бригаді Азов. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на державний департамент США.

Як йдеться у повідомленні, бригада матиме доступ до військової допомоги США, як і будь-який інший підрозділ ЗСУ.

«Після ретельної перевірки українська 12-та бригада спеціального призначення „Азов“ пройшла перевірку, проведену Державним департаментом США», — йдеться в заяві.

Відео дня

WP додає, що представник Держдепартаменту США не повідомив, коли саме було знято заборону і чи вже використовує Азов американську зброю.

19 квітня командир 12-ї бригади спеціального призначення Азов Національної гвардії України Денис Прокопенко закликав США скасувати заборону на зброю для азовців. Він зазначав, що це є ударом по обороноздатності України.

3 травня стало відомо, що петицію на сайті ОП про розблокування надання зброї та допомоги 12-ій бригаді спеціального призначення Азов з боку США відхилили. В Азові зазначали, що сайт офіційного інтернет-представництва президента України двічі відхилив петицію.

З 2014 року Азов перестав бути батальйоном і став окремим загоном спеціального призначення. З лютого 2023 року — це 12-та бригада спецпризначення Азов Національної гвардії України.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі