Адміністрація президента США Джо Байдена планує перенаправляти деяких мігрантів з Латинської Америки до Греції та Італії. Про це повідомляє CBS News у четвер, 30 травня, посилаючись на двох людей, знайомих із планом.

За словами двох анонімних джерел, ініціатива полягає в тому, що Греція та Італія прийматимуть мігрантів, які пройшли перевірку в імміграційних офісах. Адміністрація президента США Джо Байдена створила їх у 2023 році в чотирьох країнах Латинської Америки для перевірки мігрантів, які планують приїхати до США, йдеться в матеріалі.

Відео дня

У таких центрах, ще відомих як «офіси безпечної мобільності», мігранти в Колумбії, Коста-Ріці, Еквадорі та Гватемалі мають можливість подаватись на легальні в'їзди до США та інших країн, пише CBS News.

Там також зазначають, що, згідно з новими домовленостями, Греція та Італія приєднаються до Канади та Іспанії і допоможуть з розміщенням деяких мігрантів, які пройшли через центри.

За словами анонімного джерела, скоріше за все, Італія та Греція приймуть по близько 500 мігрантів або менше.

Читайте також: Кордон з Мексикою чи поразка України? Що несе більшу загрозу для нацбезпеки США — американський експерт

CBS News пише, що 20 травня офіційні особи США зустрілися з дипломатами Канади, Італії, Іспанії та інших країн, де розташовані офіси безпечної мобільності, щоб обговорити ініціативу.

У грудні 2023 року спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що не підтримає подальшу військову допомогу Україні, якщо не буде розвʼязано проблему з безпекою кордонів у Сполучених Штатах.

У квітні 2024 року Джо Байден заявив, що він і його адміністрація намагаються з’ясувати, чи має він повноваження самостійно закрити кордон США з Мексикою для мігрантів, якщо це буде необхідно.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі