Автор: Анастасія Печенюк

Alipay, найбільший платіжний застосунок Китаю, запустив нову функцію зі штучним інтелектом для виявлення облисіння у користувача.

Як і більшість електронних гаманців та платіжних програм, Alipay, створена Antgroup, дочірньою фінтех-компанією Alibaba, дозволяє користувачам підключати свої банківські рахунки, щоб оптимізувати платежі як онлайн, так і в фізичних магазинах. Утім Alipay вирізняється тим, що, здається, прагне стати «суперзастосунком», у якому користувачі могли б отримати будь-які послуги та функції — від оплати проїзду та мобільного зв’язку до соціальних мереж і медичних консультацій.

Відео дня

У квітні команда представила свою функцію «Медичний асистент» на основі штучного інтелекту. Найновіша функція, яка з’явилася в застосунку, — детектор випадіння волосся на основі штучного інтелекту. Як пише South China Morning Post, користувачі можуть завантажувати чотири фотографії шкіри голови у застосунок, і він визначить тип та рівень облисіння. Також в застосунку можна отримувати пропозиції щодо догляду і лікування.

Нагадаємо, одним із прихильників мультимодальної концепції «суперзастосунків» є Ілон Маск. Він неодноразово заявляв, що хотів би, щоб X.com став універсальним сервісом. Ще минулого літа платіжний підрозділ соціальної мережі отримав ліцензію на роботу з криптовалютними платежами.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Читати далі