Автор: Петро Шевченко

Ексголова Національного банку України Валерія Гонтарева в інтерв'ю NV Бізнес розповіла, чому вперше за сім років почала критикувати політику НБУ, про реакцію «жирних котів» на критику та про важливі нюанси у справі ПриватБанку проти Коломойського.

Колишня очильниця НБУ, а нині професор Лондонської школи економіки Валерія Гонтарева вперше публічно розкритикувала політику керівництва Нацбанку. Це відбулося на нещодавньому банківському форумі у Лондоні.

Відео дня

Гонтарева вважається найбільш ефективною реформаторкою банківського сектору за новітню історію України. Адже завдяки очищенню ринку від олігархічного банкінгу за її каденції, зараз, попри повномасштабну війну, банки встояли та продовжують стабільно обслуговувати своїх клієнтів. І при цьому рекордно заробляти.

NV Бізнес більш детально дізнався, що саме на думку Валерії Гонтаревої не так з монетарною та валютною політикою Нацбанку під час війни, що можна покращити та змінити, як це дозволить Україні перейти на воєнні рейки, Також вона розповіла про свою реакцію на підозру Ігоря Коломойського у замовному вбивстві і на що зараз слід звернути увагу у справі ПриватБанку.

Що не так з валютною та монетарною політикою НБУ

На Українському банківському дні в Лондоні ви розкритикували НБУ. Чому?

Читати далі