«Соромно». Шольц висміяв похвалу Путіна для правопопулістської партії АдН

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав ганебним той факт, що російський диктатор Володимира Путіна похвалив німецьку ультраправу партію Альтернатива для Німеччини.

Про це повідомляє Barron’s.

«Соромно, що ви отримали високу оцінку від російського президента», — сказав Шольц.

Таким чином канцлер відповів депутатам від АдН, які розкритикували Шольца під час виступу в парламенті.

Відео дня

Партія АдН часто виступає за більш дружнє ставлення до країни-агресора Росії, закликаючи до «мирних переговорів» і критикуючи постачання військової допомоги Україні.

Шольц, як повідомляє видання, виступив проти таких переговорів напередодні українського саміту миру у Швейцарії цього місяця.

«Ми ще далекі від того моменту, коли Росія вважає, що може досягти своїх цілей на полі бою», — сказав він.

Читайте також:
Петр Бистрон (Фото:Petr Bystron/X) У Німеччині проводять обшуки в депутата від ультраправої АдН, якого підозрюють в отриманні грошей з Росії

29 березня у спільному розслідуванні німецької газети Spiegel і чеської газети Denik N повідомлялося, що депутат німецького Бундестагу від партії АдН Петр Бистрон отримував кошти від «російської мережі впливу».

Як сказано в розслідуванні, проросійська мережа через сайт Voice of Europe передала кілька сотень тисяч євро в шість країн ЄС, серед яких Німеччина. Частину коштів передавали готівкою, іншу частину — криптовалютою.

Журналісти зазначили, що Бистрон знайомий з кумом російського диктатора Володимира Путіна і державним зрадником України Віктором Медведчуком.

За даними слідства в Чехії, Бистрон впливав на порядок денний прокремлівської медіаплатформи і шукав політиків, яких можна було б залучити на бік Москви.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі