У Чернігові 65-річний Володимир Бобок прийшов на зустріч із представниками Третьої окремої штурмової бригади, щоб стати до лав підрозділу. За словами чоловіка, він вирішив піти служити, тому що йому соромно за ухилянтів призовного віку.

Про це повідомляє Суспільне.

Представник бригади на позивний «Лофт» каже, що до них часто приходять чоловіки пенсійного віку, але взяти на службу їх не можуть, тому що за законом чоловіків після 60 років не дозволено мобілізувати. Крім того, є ще інші нюанси.

Відео дня

За його словами, у них є прохідні вимоги: потрібно пробігти три кілометри, відтиснутися 50 разів, підтягнутися 50 разів.

«50 разів не можна відтягнути. Ми елітний підрозділ, ми відбираємо військових. Адекватно проходити тяжку військову службу для того, щоб ви тоді бачили й чули про наші успіхи, розумієте? А що ж, вас взяти, ну от вийдемо десь на поле бою, і ви не зможете якісно виконувати свої завдання. Що тоді робити? Тоді вас прийдеться тягати», — сказав військовий.

Володимир каже, що був у районному ТЦК. Там йому також сказали — за віком не підходить. Мета ж у чоловіка одна — «розбити кацапів».

«Лофт» заявив, що цікавляться бригадою як чоловіки, так і жінки.

«До нас приходять жінки, на тестовий тиждень записалась навіть жінка 66-го року народження, для того, щоб подати приклад своєму оточенню», — сказав він.

Читайте також:
Знищення російських окупантів (Фото:https://t.me/ab3army) Бійці Третьої штурмової підпалили посадку з росіянами — відео

Третя штурмова проводить зустрічі в містах по всій Україні з лютого. Військовий каже, у Чернігові приємно вражений активністю людей.

«Скажу що в порівнянні із західною Україною більше. І це нас дуже радує», — сказав він.

«Лофт» пригадує історію чоловіка з Чернігова, який прийшов до ЦНАПу оновити свої дані, зрештою зацікавився службою і записався на тестовий тиждень.

«Людина може приїхати, зареєструватися, приїхати, відчути себе воїном Третьої штурмової й випробувати себе на різних тренажерах, симуляторах, попрацювати під керівництвом досвідчених бойових інструкторів, визначитися для себе в напрямку, в якому потрібно розвивати свої здібності військову, спеціальність, можливо, якусь здобувати», — сказав він.

Редактор: Дар’я Колесніченко Читати далі