Цей десерт натхненний жанром десертів Середнього Заходу, популярних на святкових застіллях. Його дуже просто приготувати і ним ви, дійсно, здивуєте гостей та рідних.

Начинка зі свіжої малини, яка лежить на хрусткій скоринці з крекера і шовковистого збитого вершкового сиру, створює неповторний смак цього прохолодного вершкового десерту. Свіжі фрукти в цих багатошарових десертах часто поміщають в желе, щоб їх можна було нарізати після приготування. Альтернативою згущувача може бути кукурудзяний крохмаль. Перш ніж додавати начинку в лазанью, переконайтеся, що вона повністю охолола, Якщо вона буде теплою, то розтопить вершковий сир, що призведе до злипання двох шарів.

Відео дня

Десерт можна приготувати за день до вживання і зберігати в холодильнику, накривши кришкою, до готовності до подачі. Якщо ви плануєте поставити її в холодильник на ніч, то варто зачекати з додаванням збитих вершків, свіжої малини та крихт крекеру до самої подачі на стіл. Залишки можна зберігати в холодильнику, накритими, до трьох днів.

Як приготувати солодку «лазанью» без випічки

Інгредієнти:

20 свіжих ягід малини, плюс ще для подачі (за бажанням)

1 склянка холодної води

3 ст.л. кукурудзяного крохмалю

¾ склянки (150 г) плюс 2 ст.л. цукрового піску, розділити

2 ¾ склянки (10 унцій) подрібнених крихт крекеру грем (приблизно 18 шт.), плюс ще для подачі (за бажанням)

8 ст.л. несолоного вершкового масла, розтопленого

¼ ч. л. солі

340 г вершкового сиру, розм’якшеного

¾ склянки (85 г) плюс 3 ст.л. кондитерського цукру

2 ½ склянки жирних вершків, розділених

1 ч.л. чистого ванільного екстракту

Читайте також:
Чизкейк із ягідними топінгами (Фото:Instagram @dancearoundthekitchen2019) Найсолодше для матері. Рецепт чизкейка без випікання та чотири ягідні топинги, які смакуватимуть до нього

Спосіб приготування:

1. У середній каструлі на середньому вогні варити малину, воду, кукурудзяний крохмаль і ¾ склянки цукрового піску, помішуючи, до утворення бульбашок і загустіння, 3−4 хвилини. Дати повністю охолонути, принаймні 30 хвилин.

2. Тим часом у великій мисці змішати крихти крекеру, сіль та 2 столові ложки цукрового піску, що залишилися. Влити вершкове масло і перемішати. Видавити на дно форми для випікання 13×9 (бажано скляної). Поставити в холодильник до повного застигання, принаймні на 15 хвилин.

3. В іншій великій мисці за допомогою ручного міксера на середньо-високій швидкості збити вершковий сир і ¾ склянки кондитерської цукрової пудри до однорідної кремоподібної маси, 1−2 хвилини. Додати 1 ½ склянки вершків і продовжувати збивати до легкої та пухнастої маси, ще 2−3 хвилини.

4. Викласти вершково-сирну суміш на корж, розрівнюючи зверху міні-лопаткою або тильною стороною ложки. Зверху викласти охолоджену малинову начинку, обережно, щоб шари не змішалися. Поставити в холодильник до повного застигання, мінімум на 2 години або до 1 дня.

5. Коли пиріг буде готовий до подачі, в середній мисці за допомогою електричного міксера на середньо-високій швидкості збити ваніль, решту вершків, 1 склянку вершків та 3 столові ложки кондитерського цукру до утворення стійких піків.

6. Викласти збиті вершки на малинову начинку. Посипати крихтами крекеру та свіжими ягодами малини (якщо використовуєте).

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі