Сирники завжди радують своїм ароматом та неперевершеним смаком. Цей десерт ідеально підходить для сніданку в колі родини або як смачна страва для гостей.

Інгредієнти, які використовуються для приготування сирників в духовці, не відрізняються від тих, що використовуються для сирників, смажених на сковорідці. Однак, особливістю сирників, запечених в духовці, є те, що вони виявляються більш соковитими та менш жирними, ніж ті, що готуються на сковорідці.

Відео дня

Сирники в духовці можна готувати й без будь-якої начинки — вони все одно будуть дуже смачними. Але щоб урізноманітнити цей десерт, можна додати до тіста ягоди, такі як чорниця, вишня або смородина. Або ж ви можете здивувати дітей сирниками з додаванням сухофруктів, попередньо запарених. Це також стане чудовим варіантом для смачного і корисного сніданку або перекусу.

Сирники в духовці: рецепт

Інгредієнти:

  • Сир — 1 кг
  • Борошно — 1 ст.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Цукор — 3,5 ст. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку треба підготувати сир. Його слід пропустити через сито або розтерти виделкою, щоб позбутися великих комочків.
  2. У сир додайте яйце, цукор та сіль. Борошно просійте прямо в миску з сирною сумішшю. Все добре перемішайте.
  3. Для різноманітності можна додати сухофрукти, горіхи, шматочки фруктів або посередині сирника помістити шматочок шоколаду або банана.
  4. Сформуйте невелику кульку з сирної маси й натисніть на неї трохи зверху. Обмажте боки акуратними рухами. Розмістіть сирники на противні, покритому антипригарним матеріалом.
  5. Відправте сирники у попередньо розігріту духовку до 180 °C і печіть близько 15 хвилин. Готові сирники можна виймати.
  6. Розмістіть сирники на тарілку і подавайте після охолодження. За бажанням їх можна полити будь-яким варенням, сметаною, улюбленим допінгом або згущеним молоком.

Редактор: Альона Дука Читати далі