Життя прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вже не під загрозою, але станом на четвертий день після замаху він все ще перебуває у важкому стані.

Про це у неділю, 19 травня, заявив заступник Фіцо словацький віцепрем'єр-міністр Роберт Калиняк, повідомляє Reuters.

«Ми всі дещо спокійніші», — сказав віцепрем'єр на пресконференції біля лікарні в місті Банська Бистриця, де лікують Фіцо.

Відео дня Читайте також: Деніел Фрід Деніел Фрід Три головні запитання про Роберта Фіцо, якого намагалися вбити

Він додав, що стан Фіцо все ще надто важкий, щоб розглядати питання про переведення його в лікарню у столиці. Але найбільші страхи нині минули.

«Коли ми говорили, що хочемо наблизитися до позитивного прогнозу, то я вважаю, що ми на крок до цього наблизилися. Прем'єр-міністр відійшов від того стану, коли його життя знаходилося під загрозою, але його стан залишається важким і вимагає інтенсивної терапії», — розповів Калиняк.

Замах на Фіцо: що відомо

15 травня на прем'єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах. У політика вистрілили кілька разів посеред вулиці, після чого він упав на землю. 59-річний прем'єр-міністр дістав чотири кульові поранення.

Читайте також:
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо спілкується з людьми перед інцидентом зі стріляниною, під час якого він був поранений (Фото:REUTERS/Radovan Stoklasa) «РФ оперативно цинічно спекулювала». Терористичних атак проти високопосадовців в Європі не було останні 30 років — Кошель про замах на Фіцо

Після замаху Фіцо провели операцію. Станом на 16 травня за даними ЗМІ він перебував у стабільному, але важкому стані. 17 травня лікарі повідомляли, що політик прийшов до тями після операції.

Підозрюваного у замаху оперативно затримали. Ним виявився 71-річний Юрай Цинтула — письменник і прихильник опозиційної партії Прогресивна Словаччина. Нападник заявив, що не згоден із політикою словацького уряду.

В МВС Словаччини заявили, що замах на Фіцо скоїли з політичних мотивів. Поліція висунула стрілку звинувачення, його загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: Орбан вважає, що замах на Фіцо скоїв «прихильник» війни в Україні

На час госпіталізації Фіцо словацький уряд продовжить працювати згідно з програмою.

Редактор: Софія Лазарова Читати далі