За словами патрульного Нацполіції Олексія Харківського, ситуація у місті Вовчанськ значно погіршилася: через постійні обстріли населений пункт майже зруйнований, більшість місцевих мешканців евакуювалося.

Про це він повідомив у неділю, 12 травня, на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні 12.05. 2024 року. Ситуація в місті погіршилася. Місто майже зруйноване, людей майже не залишилося. Евакуюємо решту [місцевих мешканців]», — розповідає правоохоронець.

Відео дня

Поліцейський також закликав місцевих мешканців, які ще залишилися у місті, не зволікати та евакуюватися.

Раніше очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що з прифронтових районів області на тлі активізації російських атак за останні дві доби евакуювали 4073 людини.

Наступ Росії біля Вовчанська

Російські окупанти здійснили спробу штурму на Вовчанському напрямку о 5-й ранку 10 травня, повідомляло Міноборони України. У Харківську область спрямували резервні підрозділи Сил оборони, наразі «тривають бої різної інтенсивності», ЗСУ утримують позиції, розповіли у міністерстві.

Читайте також:
Вовчанськ, один з прикордонних населених пунктів, де Росія почала наступ 10 травня (Фото:evgenymaloletka / Instagram) «Це небезпечна флангова атака». Наступ у Харківській області Росія почала раніше, ніж планувала — Мусієнко

10 травня голова Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі повідомляв, що з Вовчанська та навколишніх населених пунктів евакуювали понад 250 місцевих жителів. Також, за його словами, багато хто виїхав сам, тому точної кількості людей, які покинули місто, влада не знає.

За словами військового оглядача Дениса Поповича, у росіян не вистачить сил атакувати Харків, але вони можуть спробувати захопити Вовчанськ.

12 травня моніторинговий ресурс DeepState повідомляв, що росіяни окупували шість сіл на півночі Харківщини.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав ситуацію на Харківщині «загостреною».

У Білому домі, коментуючи ці події, допустили, що російські окупанти готуються до «масштабнішого» наступу на Харків.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі