«Ситуація може загостритися». Укрзалізниця заявила про можливі проблеми на польському кордоні

Ситуація з блокадою автомобільних пунктів пропуску (ПП) на польському кордоні може загостритися.

Таку заяву зробив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ Укрзалізниця Валерій Ткачов, зазначивши водночас, що УЗ рекомендує компаніям, які переміщують вантажі через кордон, переорієнтувати їх з автомобільного транспорту на залізницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відео дня Читайте також:
Блокування кордону на пункті пропуску Рава-Руська — Гребенне триватиме до 7 червня (Фото:REUTERS/Aleksandra Szmigiel) Не пропускають вантажівки. Поляки сказали, коли розблокують кордон з Україною

«На сьогодні проблеми, які виникають на польському кордоні, мають системний характер. Про це попереджають нас усі, тому, будь ласка, готуйтеся. Логістична безпека — це дуже важливе питання… придивляйтеся до нашого сервісу: контейнерні, контрейлерні поїзди… ми готові перевозити ваші вантажі», — сказав Ткачов

Раніше повідомлялося, що 4 червня польські протестувальники заблокували рух вантажівок біля пункту пропуску Рава-Руська — Гребенне, перекривши виїзд вантажівок з України. На в'їзд в Україну вони пропускають вантажівки за оголошеним графіком: 12 транспортних засобів кожні 12 годин, а також по чотири вантажівки з гуманітарною допомогою щогодини. Пропуск інших категорій транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі, зазначають у ДПСУ.

7 червня польські фермери припинили блокування кордону для вантажівок на пункті пропуску Рава-Руська — Гребенне.

При цьому в самій Польщі почалася криза на ринку перевізників. Близько 60% польських компаній, що займаються вантажними автоперевезеннями, планують скоротити автопарк і водіїв, 13% перебувають на межі банкрутства.

Редактор: Олена Коваленко Читати далі