Українці мають можливість знайти собі сімейного лікаря онлайн. Для цього потрібно скористатися дашбордом Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги на сайті НСЗУ.

Читайте також: Допомога ВПО-2024: чому варто укласти декларацію з сімейним лікарем за новим місцем проживання

Про це нагадали в Національній службі здоров’я України.

Як знайти сімейного лікаря онлайн

Знайти фахівця можна онлайн. На сайті НСЗУ є дашборд Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги. Там побачите перелік медичних закладів, які укладають декларації з пацієнтами. А також список лікарів і кількість укладених декларацій.

Відео дня

Як користуватися дашбордом:

• Щоб знайти медзаклад, у полі фільтрів оберіть область, населений пункт і форму власності закладу. В результаті побачите адреси й телефони закладів.

• У полі фільтрів оберіть спеціалізацію лікаря (сімейний, педіатр, терапевт) або впишіть прізвище та ім'я фахівця, якого шукаєте. Відобразяться лікарі, кількість укладених декларацій та їх ліміт.

• Якщо лікар не набрав ліміт, то не має права відмовити в укладенні декларації. Якщо ліміт досягнутий, то він самостійно вирішує, чи брати більше пацієнтів.

При зміні сімейного лікаря не потрібно розривати декларацію з попереднім — вона анулюється автоматично.

Якщо ви не маєте змоги скористатися дашбордом, зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ. Номер 16−77 є безкоштовним. Оператор контакт-центру допоможе знайти необхідну інформацію.

Нагадаємо, що базову підтримку з ментального здоровʼя можна отримати у сімейного лікаря.

Редактор: Святослав Василик Читати далі