Сили оборони завдали потужного удару по будівлі центральної лікарні у Вовчанську Харківської області, де переховувалися штурмові підрозділи війська країни-агресора Росії, повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук у суботу, 18 травня.

За його словами, росіяни використовували лікарню як укриття та місце накопичення сил.

На опублікованих у Мережі відео видно кілька вибухів та руйнування триповерхової будівлі.

Відео дня https://x.com/tweetsNV/status/1791881486607487166

Військовий оглядач Ігаль Левін також опублікував відео удару по лікарні у Вовчанську. Він стверджує, що авіаудар по будівлі, яку зайняли окупанти, здійснили за допомогою бомб, обладнаних комплектом JDAM.

Telegraf пише, що українські війська таким чином могли ліквідувати десятки окупантів. Проте інформація про удар та його наслідки наразі офіційно не підтверджена.

Читайте також:
Воїн ЗСУ (Фото:12-та бригада спеціального призначення Азов НГУ/Facebook) «Вовчанськ ризикує стати, як Авдіївка». На Харківщині РФ перекидає резерви, а на Сумщині є загроза початку прикордонної операції — Попович

Наступ Росії в Харківській області та ситуація у Вовчанську — що відомо

10 травня о п’ятій ранку російські окупанти намагалися прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Він також оголосив, що Україна перекине сили на Харківський напрямок.

13 травня Генштаб ЗСУ зазначив, що в районі міста Вовчанська росіяни мають тактичні успіхи, а загалом ситуація на Харківському напрямку залишається складною.

Читайте також:
Українські прикордонники ведуть бій з російською ДРГ (Фото:Скриншот відео / ДПСУ / Telegram) У Вовчанську прикордонники дали бій російській ДРГ, яка вдавала бійців суміжного підрозділу — відео

16 травня міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що у Вовчанську російські військові беруть у полон цивільних і вже стало відомо про перші розстріли окупантами українських мирних жителів. Також стало відомо, що під обстріл росіян у місті потрапив автомобіль з цивільними мешканцями міста, внаслідок чого загинули двоє людей і ще двоє були поранені.

17 травня повідомлялося, що у Вовчанську неподалік місцевої лікарні російські військові розстріляли чоловіка з інвалідністю та кинули його у візку посеред розбитої вулиці.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі