Силам оборони України вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння Харківської області, куди зайшли російські окупанти.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

«Зараз нашим воїнам вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти», — сказав президент.

Відео дня

Він подякував кожному підрозділу, який забезпечує необхідні результати у знищенні окупанта.

Читайте також: Мік Раян Мік Раян Шість ключових напрямків. Що відбувається на фронті

Зеленський додав, що сьогодні обговорив подальші завдання українських військ з урахуванням інформації від розвідок.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що станом на 19:30 на Харківському напрямку росіяни 12 разів намагалися потіснити українські підрозділи із займаних позицій. Три штурмові дії тривають.

Ситуація в районі Вовчанська залишається напруженою, але контрольованою Силами оборони. Російська армія від початку доби випустила по Вовчанську вісім керованих авіабомб. Ще двома КАБами противник бив по району Білого Колодязя, один авіаудар завдав по Малій Данилівці.

На Куп’янському напрямку тривають шість бойових зіткнень.

Наступ росіян у Харківській області: що відомо

10 травня російські окупанти спробували прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Президент України Володимир Зеленський тоді ж заявив, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку.

Моніторингові ресурси повідомляли про окупацію кількох сіл на півночі Харківської області.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав ситуацію в Харківській області «загостреною». 17 травня він повідомив, що російські війська розширили зону активних бойових дій на 70 км.

21 травня в ТСОВ Хортиця заявили, що Силам оборони України вдалося стабілізувати ситуацію в місті Вовчанськ Харківської області. За даними Інституту вивчення війни станом на 23 травня, Україна відвоювала деякі території у Вовчанську.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі