Автор: Анастасія Печенюк

Після оновлення до iOS 28 власники iPhone 15 Pro, Pro Max отримають доступ до нової «розумної» функції запису та транскрибування викликів. Раніше для цього були потрібні додаткові програми.

Цього тижня на WWDC Apple показала багато нових і захопливих функцій, які з’являться в iOS 18. Серед них — запис дзвінків. Зараз для того, щоб зробити запис виклику, користувачам iPhone доводиться покладатися на програми сторонніх розробників, які часто вимагають оплати за користування. Із впровадженням iOS 18 та Apple Intelligence ситуація зміниться. Вбудований запис дзвінків з’явиться в додатку для дзвінків. Запис буде доступний як кнопка з меню виклику, і кожен на лінії отримає сповіщення про запис, щойно він почнеться.

Відео дня

Також після завершення дзвінка можна буде отримати його транскрипцію. Під час запуску Apple повідомила, що спочатку транскрипція підтримуватиметься англійською, іспанською, французькою, німецькою, японською, китайською, кантонською та португальською мовами. Функція працюватиме тільки на iPhone 15 Pro, Pro Max і будь-яких майбутніх моделях iPhone, сумісних зі штучним інтелектом компанії.

Нагадаємо, бета-версія iOS 18 уже доступна для тестування, але вона не містить жодних нових функцій на основі штучного інтелекту. Офіційний випуск очікується восени 2024 року.

Читати далі